Pieters Prijzenkast

2024 - Publieksprijs Ludoq
Missie afbreken kwam terecht op de shortlist van de Ludoq. De prijs voor het beste filosofische kinderboek. Er waren twee prijzen te winnen. De juryprijs en de publieksprijs. De publieksprijs werd dankzij de vele mensen die stemden gewonnen door Missie afbreken! 

2021 - Ereburger Gemeente Emmen

Eind 2021 werd Pieter verrast door de burgemeester van gemeente Emmen. Het college van Burgemeester en Wethouders had besloten dat Pieter werd benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. 

2021 - Gouden Griffel

Op 5 oktober 2021, de avond voordat de Kinderboekenweek begon, werd Gozert uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Griffel 2021 voor het beste kinderboek. Het was de vijftigste keer dat deze prijs werd uitgereikt. 

2019 - Cultuurprijs Emmen 2018

In 2018 werd Pieter door iemand aangemeld voor de Cultuurprijs van Emmen. Deze prijs kan gewonnen worden door iedereen die iets met kunst of cultuur doet. Dus ook een schrijver. Later in het jaar bleek dat Pieter bij de vijf genomineerden zat. Dat vond hij al heel erg leuk. En tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari werd bekend gemaakt dat hij gewonnen had. `

2016 - Vlag en Wimpel

Het derde boek van Pieter, "Bens boot" werd bekroond met een Vlag en Wimpel door de griffeljury. Dit betekent dat ze andere boeken nog net iets beter vonden, die kregen een zilveren griffel, maar dat Bens boot toch zo goed was dat hij een eervolle vermelding verdiende.

2013 - Runner up Hotze de Roos prijs

Pieters eerste kinderboek "Vlo en Stiekel" werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs. Dit was een debutantenprijs. dus alleen voor het eerste boek dat ooit van een schrijver werd uitgegeven. Helaas ging iemand anders er met de prijs vandoor, maar toch was de nominatie al heel erg bijzonder.  

2009 - Unleash Award

 Voordat Pieter kinderboeken schreef, werkte hij heel hard aan korte fantasy-verhalen voor volwassenen. Deze stuurde hij in naar wedstrijden, of werden soms gepubliceerd in Pure Fantasy. Met het verhaal "Onder Invloed" won hij de Unleash Award.