De Schoolschrijver

Stichting De Schoolschrijver zet kinderboekenschrijvers op basisscholen in: de Schoolschrijvers. Een half schooljaar lang komt de Schoolschrijver elke week in de klas en:

  • neemt de leerlingen mee naar de wereld van verhalen;
  • maakt de kinderen nieuwsgierig naar taal;
  • enthousiasmeert hen voor lezen en schrijven.

Met als doel: bevordering van leesplezier, talent- en woordenschatontwikkeling van de kinderen.

http://deschoolschrijver.nl/

Al geruime tijd werkt Pieter voor Stichting De Schoolschrijver. In de provincie Groningen gaat hij een half jaar lang naar een basisschool om daar aan de slag te gaan met taal. Het liefst op zo'n leuke en luchtige mogelijke manier. Geen gewone taallessen, maar ontdekken waar taal allemaal in zit en hoe vooral leuk het kan zijn. Taal is meer dan boeken, of verplicht moeten lezen op school. Het zit in games, in het verhaal dat je vertelt als je thuiskomt, in het commentaar wat je op internet plaatst. Zelfs in die vieze mop die je stiekem van een vriendje hoorde.

Bij Pieter gaat het vooral om creatief bezig zijn met taal. Om iets te maken. Iets te verzinnen. Om op een andere manier de taalontwikkeling te stimuleren. Dat kan zelfs via een potje galgje, als er aan het eind van de les nog wat tijd over is.


Ook heeft Pieter meegeholpen aan de ontwikkeling van een maandprogramma van De Schoolschrijver dat door scholen afgenomen kan worden.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.